Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/11 14:21

bors antoni

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο μαρτυρούν ένα γεγονός, το οποίο δυστυχώς δεν αμφισβητείται. Η Πανορθόδοξη ενότητα δεν υπάρχει πλέον» - τόνισε ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος, μιλώντας στον ιστότοπο «Vesti.ua».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος εξέφρασε γι΄ ακόμη μια φορά τους προβληματισμούς του σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, λέγοντας ότι «ο Ορθόδοξος κόσμος αντιμετωπίζει ένα νέο και πολύ επικίνδυνο σχίσμα. Η βάση του είναι η δίψα για προσωπική δύναμη και το κύριο εργαλείο είναι η προθυμία να αγνοήσουμε τους ιερούς κανόνες για την επίτευξη του στόχου».

«Μπροστά στα μάτια μας, δημιουργείται ένα επιβλαβές αντίγραφο της Ορθοδοξίας. Σε αυτό το παράλληλο σύστημα, υπάρχει καταπάτηση των ιερών κανόνων και νομιμοποίηση σχισματικών με άκυρες χειροτονίες. Όλα αυτά που μέχρι χθες θεωρούταν αδιανόητα, σήμερα θεωρούνται φυσικά και φυσιολογικά στην Εκκλησία» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνιος.

Επίσης ο Ουκρανός Ιεράρχης υπογράμμισε πως «πίσω από αυτήν την πραγματικότητα, νέα ορόσημα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη».

«Μιλάμε για την περαιτέρω αποδυνάμωση της Ορθόδοξης Εκκλησιολογίας, και την ανοιχτή συνδιαλλαγή με εκπροσώπους άλλων ομολογιών, καθώς και συμβιβασμό με την επιβολή της ΛΟΑΤ κουλτούρας κ.λπ» - σημείωσε ακόμη ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αντώνιος συμπλήρωσε: «Η συμμετοχή των Εκκλησιών σε μεγάλα γεωπολιτικά και πολιτικά παιχνίδια έχουν ένα τίμημα. Για παράδειγμα, αν του επιβάλλουν να παρέχουν υποστήριξη σε οργανώσεις ΛΟΑΤ, θα έχουν το θάρρος να πουν όχι; Αμφιβάλλω πάρα πολύ!»

«Επομένως θα πρέπει να μιλήσουμε για την κρίση που υπάρχει στην παγκόσμια Ορθοδοξίας, και όχι για κάποιο είδος αντιπαράθεσης μεταξύ ελληνόφωνων και σλαβικών κόσμων» - ανέφερε ακόμη ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Ουκρανός Ιεράρχης συμπλήρωσε: «Στην πραγματικότητα υπάρχει ένα μεγάλο σχίσμα το οποίο προσελκύει όλο και περισσότερες τοπικές εκκλησίες, στη χοάνη ενός συστήματος παραλλήλου με το σημερινό ορθόδοξο κόσμο.»

Εμφανίσεις: 300748
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: