Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 23:43

bors antoni

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Την επικείμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μητροπολίτης Μπορισπόλ κ. Αντώνιος.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρει ότι η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί με φόντο τα αρνητικά και θλιβερά γεγονότα, που αφορούν την αναγνώριση «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

«Η αναγνώριση από πλευράς Αρχιεπισκόπου, πραγματοποιήθηκε χωρίς την σύμφωνη γνώμη των μελών της Ιεράς Συνόδου, μια κίνηση που χώρισε την Εκκλησία της Κύπρου. Επίσης, αυτό οδήγησε στην διακοπή ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Ιεραρχών» - προσθέτει σε άλλο σημείο ο κ. Αντώνιος.

Επίσης ο Ουκρανός Ιεράρχης υπογραμμίζει ότι «η απόφαση αυτή αυξάνει το σχίσμα στην παγκόσμια Ορθοδοξία» χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κίνηση του Αρχιεπισκόπου «μοιραία για την ενότητα και τα θεμέλια τα Ορθοδόξου πίστεως».

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Αντώνιος κάνει λόγο για κατάργηση του συνοδικού πολιτεύματος, λέγοντας ότι «η απόφαση του Αρχιεπισκόπου καθιερώνει ένα είδος «παπισμού» στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

«Νομίζω, δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσω τις απρόσμενες συνέπειες και που μπορεί να οδηγήσει μια τέτοια εξέλιξη στο μέλλον» - αναφέρει ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ, τονίζει ότι στους ώμους των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου υπάρχει ένα πολύ σοβαρό βάρος ευθύνης, τόσο για την τύχη της Εκκλησίας τους, όσο και για την ενότητα της Ορθοδοξίας.

Εμφανίσεις: 300382
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: