Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/05 19:25

ilarionas oukt 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας εξέφρασε τη θέση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σχετικά με τη σύλληψη του Επισκόπου Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς Ιωαννικίου και επτά κληρικών του Ιερού Καθεδρικού Ναού Νίκσιτς στο Μαυροβούνιο.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανησυχεί βαθύτατα εξαιτίας της ειδήσεως για την τριήμερη σύλληψη από την αστυνομία του Μαυροβουνίου του Επισκόπου Μπουντιμιλιάν και Νίκσιτς Ιωαννικίου και των επτά κληρικών του Ιερού Καθεδρικού Ναού Νίκσιτς, καθώς και εξαιτίας των πληροφοριών που φθάνουν για την εξευτελιστική αντιμετώπιση των ορθοδόξων κληρικών» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας πρόσθεσε: «Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας Σερβίας, το Επισκοπικό Συμβούλιο του Μαυροβουνίου απηύθυναν έκκληση για την τάχιστη αποφυλάκιση των κρατουμένων. Υποστηρίζουμε αμέριστα την έκκληση αυτή, όπως και την έκκληση για εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των Αρχών του Μαυροβουνίου και της εκκλησιαστικής ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη χώρα».

«Μόνον ένας τέτοιος διάλογος μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ομόνοιας στην κοινωνία, που διαταράχθηκαν από ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων μη φιλικής αντιμετωπίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας. Αρκεί να υπενθυμίσουμε για τη ψήφιση στο τέλος του περασμένου έτους του νόμου «Περί ελευθερίας του θρησκεύεσθαι και των πεποιθήσεων και της νομικής καταστάσεως των θρησκευτικών κοινοτήτων», ο οποίος καθιερώνει αδιαμφισβήτητες διακρίσεις και αμέσως αξιολογήθηκε δεόντως από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Πατριαρχικό και Συνοδικό Μήνυμα σχετικά με την κατάσταση στο Μαυροβούνιο» - υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Εμφανίσεις: 300789
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: