Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/02 22:33

pytin misoustin kirillos 2

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Τις πύλες του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος πέρασαν σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισουστίν.

Οι δύο ισχυροί άνδρες της Ρωσίας θέλησαν να ευχηθούν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, με αφορμή την 11η επέτειο από την ενθρόνισή του.

Πρώτος έφτασε στον Καθεδρικό Ναό ο Πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος συνεχάρη τον Πατριάρχη για τα 11 χρόνια Πατριαρχίας.

«Πέρασαν 11 χρόνια τόσο γρήγορα! Όλα αυτά τα χρόνια είδαμε τα αποτελέσματα του σπουδαίου έργου σας, το οποίο έγινε αντιληπτό και από τον ρωσικό λαό» - τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Πούτιν.

Επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη τόσο για την αγάπη του προς την Εκκλησία, αλλά και στην πατρίδα.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας για τις θερμές ευχές, λέγοντας ότι «ο Πατριάρχης πρέπει πρωτίστως να προσεύχεται για τον λαό του Θεού».

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις άριστες συνθήκες συνεργασίας, μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, καθώς και για τον εποικοδομητικό διάλογο που υπάρχει σε διάφορους τομείς» - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης Μόσχας υποδέχθηκε τον νέο Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Μισουστίν, τον οποίο καλωσόρισα θερμά στον Καθεδρικό Ναό.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Πατριάρχη Κύριλλο για την επέτειο της ενθρονίσεως, τονίζοντας το μεγάλο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια.

«Το έργο που επιτελείτε είναι τεράστιο. Ιεροί Ναοί χτίζονται αλλά και αναστηλώνονται, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται και πάλι στην Εκκλησία» - δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό για τις ευχές και τα συγχαρητήρια, ο Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε τη σημασία ανάπτυξης μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του Κράτους.

«Θέλω να τονίσω ότι ο διάλογος μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ρώσου Πρωθυπουργού είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της αλληλεπίδρασης μας με το ρωσικό κράτος. Ελπίζω πραγματικά ότι με τη συμμετοχή σας θα συνεχίσουμε αυτή την παράδοση προς όφελος του λαού μας, του κράτους και της Εκκλησίας» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

pytin misoustin kirillos 3

Εμφανίσεις: 285859
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: