Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/01 18:01

xristougenna mosxa 24

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 η Γέννηση του Κυρίου Ιησού Χριστού, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρθηκε στην σημασία της σαρκώσεως του Χριστού.

«Το γεγονός της ενανθρωπήσεως του Κυρίου είναι το πιο σημαντικό στην ανθρώπινη ιστορία. Με την έλευση του Σωτήρα στον κόσμο, το φως, δηλαδή το καλό και η αλήθεια, ενώθηκαν με το ανθρώπινο μυαλό» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

«Αν το καλό και η αλήθεια εισχωρήσουν στις ζωές μας, τότε αυτή είναι μια δύναμη που μας προστατεύει από το θάνατο, τη φθορά και την καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

«Με όλη μου την καρδιά, εύχομαι σε όλους σας, το φως του Θεού Λόγου να είναι παρόν σε κάθε έναν από εμάς. Αυτό το φως να ξεπεράσει την ανθρώπινη θλίψη, τον πόνο, την αδικία και με τη δύναμη του Θεού να επικρατεί η ειρήνη και η δικαιοσύνη στον κόσμο» - υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, παρέστη ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντμίντρι Μεντβέντεφ με την σύζυγό του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: