Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 22:30

sill prokat mosxa

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συλλείτουργο Προκαθημένων τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 για την εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (με το παλαιό ημερολόγιο), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος και συλλειτούργησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ'.

"Η Εκκλησία βρίσκεται σήμερα υπό διωγμό. Ωστόσο, όπως είπε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, η Εκκλησία είναι ένα καράβι που κλυδωνίζεται στη θυελλώδη θάλασσα της ζωής, αλλά δεν καταποντίζεται. Η Εκκλησία των Ιεροσολύμων βοηθούσε πάντα το ρωσικό λαό και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Έχουμε τον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος ευλογείται από το αίμα του Χριστού, και αυτό το ιερό αποτελεί την εγγύηση της ορθόδοξης ενότητας μας", ανέφερε μεταξύ άλλων στην σύντομη προσλαλιά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας τόνισε ότι «η ρωσική γη είναι ποτισμένη με το αίμα πολλών χιλιάδων μαρτύρων. Σήμερα εορτάσαμε την σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και η εορτή αυτή δεν είναι τυχαία, γιατί μας υπενθυμίζει την ενότητα της Εκκλησίας, η οποία ενότητα της Εκκλησίας είναι το Θεανθρώπινο Σώμα του Χριστού».

"Είναι ειλικρινά ιδιαίτερη η πνευματική μας χαρά και η συγκίνηση διότι σήμερα μας εδόθη η μεγάλη ευλογία να κοινωνήσουμε από το κοινό ποτήριο της αγάπης του Χριστού" συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Θεόφιλος μετέφερε την ευλογία του Παναγίου Τάφου στους «ρώσους ευσεβείς ανθρώπους», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προσωπικά στον Πατριάρχη Κύριλλο και στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Αγία Εκκλησία των Ιεροσολύμων, η οποία είναι η Μητέρα όλων των Εκκλησιών, προσεύχεται τόσο στον Πανάγιο Τάφο όσο και στο Γολγοθά, κάνοντας τα πάντα ώστε να βασιλεύει η αγάπη και η αλήθεια του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού" υπογράμμισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: