Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/11 20:30

balashov

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Το Πατριαρχείο Μόσχας δια στόματος του Αναπληρωτή Προέδρου του ΤΕΕΣ, χαιρετίζει και στηρίζει την πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου να συγκαλέσει μια συνάντηση Προκαθημένων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών για την κατάσταση που επικρατεί στον Ορθόδοξο κόσμο.

"Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την έναρξη άμεσου διαλόγου. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και ως Εκκλησία της Ρωσίας, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του διαλόγου" - δήλωσε στο RIA Novosti ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Επίσης ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε ότι "είναι σημαντικό ότι μια τέτοια πρωτοβουλία πανορθοδόξου χαρακτήρα έγινε από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, Μήτηρ των Εκκλησιών και λίκνο του Χριστιανισμού".

Κλείνοντας ο π. Νικόλαος Μπαλασώφ τόνισε πως "είναι σπουδαίο το γεγονός ότι η πρόταση αυτή τέθηκε, αμέσως μετά το Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα".

Εμφανίσεις: 300543
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: