Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/11 14:00

rosoi proskinitesΡώσοι προσκυνητές στην Σκήτη Τιμίου Προδρόμου Βέροιας (ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


"Ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα μειώθηκε στο ήμισυ κατά τη διάρκεια της χρονιάς" - δήλωσε στο RIA NOVOSTI η τουριστικός πράκτορας της εταιρείας Ambotis Holidays κ. Όλγα Αμπάεβα.

Το Κέντρο "Blagovest Palomnik" της εταιρείας Ambotis Holidays, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία με τουρίστες από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

"Φέτος υπήρξε μια μείωση κατά 50%, το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ήταν μια πολύ μεγάλη μείωση. Για το δεύτερο εξάμηνο δεν μπορώ να πω ακριβείς αριθμούς, οι εκθέσεις ακόμη δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωθεί" - δήλωσε ο χαρακτηριστικά η κα Αμπάεβα.

Σύμφωνα με την κα Αμπάεβα, η ροή των τουριστών θα επηρεάσει τις περιοχές εκείνες που πλέον δεν επιτρέπεται να επισκεφθούν οι προσκυνητές.

"Μέχρι χθες, επισκεπτόμασταν την Βέροια και συγκεκριμένα το βήμα του Απόστολου Παύλου και κάποιες Ιερές Μονές. Τώρα όμως απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις στην Βέροια, και είμαστε αναγκασμένοι να αποσυρθούμε από αυτές τις περιοχές" - ανέφερε η τουριστικός πράκτορας.

Επίσης η κα Αμπάεβα τόνισε: "Μετά τις απαγορεύσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας για κάποιες περιοχές, συστήνουμε στους προσκυνητές να επισκεφθούμε μέρη που δεν υπάρχει πρόβλημα".

Τέλος η κα Αμπάεβα ανέφερε ότι πλέον οι Ρώσοι προσκυνητές επισκέπτονται την Μονή Αγίου Παντελεήμονος και του Αγίου Ανδρέα (Σεράι), αποφεύγοντας Μονές που πήγαιναν παλαιότερα".

Εμφανίσεις: 300320
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: