Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/10 00:11

mosxas rantonez 6

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η ημέρα μνήμης της κοιμήσεως του Αγίου Σεργιού του Ραντονέζ.

Στην ομώνυμη Λαύρα της Αγίας τριάδος του Αγίου Σεργίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο, συλλειτούργησαν δεκάδες Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ρωσίας και άλλων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκπρόσωποι της Ρωσικής Κυβέρνησης, Εκπρόσωποι της Δούμα, καθώς και Κυβερνήτες της Ρωσίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία εντός της Λαύρας, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών και εκατοντάδων κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της λιτανείας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, προσευχήθηκε για την διατήρηση της ενότητας της Ορθοδοξίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κλονίζεται από διαχωρισμούς και σχίσματα.»

Να αναφερθεί ότι Πατριάρχης Κύριλλος, ανέπεμψε δέηση για την επιστροφή της Αρχιεπισκοπής της ρωσικής παράδοσης εν Δυτική Ευρώπη, καθώς και για την ειρήνη στην Ουκρανία.

«Ο σημερινός εορτασμός του Αγίου πατρός και θαυματουργού Αγίου Σεργίου, συνέπεσε με ένα ιστορικό γεγονός. Επέστρεψε στην αγκαλιά μας, ένα κομμάτι της εκκλησίας μας, το οποίο ήταν αποτέλεσμα τραγικών γεγονότων στην χώρας μας» - τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε στον Άγιο Σέργιο, τονίζοντας ότι «το παράδειγμα του, μας καλεί να ξεπεράσουμε τις ανθρώπινες διαιρέσεις και συγκρούσεις και να αγωνιστούμε για την ενότητα.»

«Ας προσευχηθούμε όλοι στον Άγιο Σέργιο για την ενότητα της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία πέρασε δυσκολίες και διαιρέσεις κατά τον περασμένο αιώνα» - πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Κύριλλος.

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

mosxas rantonez 1

Εμφανίσεις: 222377
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: