Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/09 10:08

zelenogkrant savvasΟ Επίσκοπος Ζελενογκράντ Σάββας

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας, η οποία πρόκειται να καθορίσει το καθεστώς των ενοριών των Ρωσικών Παροικιών στην Ευρώπη, μετά την ένταξή τους στο Πατριαρχείο Μόσχας, θα συνεδριάσει την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.

Μιλώντας στο Interfax-Religion ο Επίσκοπος Ζελενογκράντ κ. Σάββας, ανέφερε ότι "η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την ημέρα μνήμης του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ στην Λαύρα της Αγίας Τριάδος του Αγίου Σεργίου, όπου θα ληφθεί και η ιστορική απόφαση."

Ο Επίσκοπος Σάββας διευκρίνησε ότι η Ιερά Σύνοδος σκοπεύει να "διατηρήσει την μορφή ύπαρξης που έχει η εξαρχία, δηλαδή να είναι μια ξεχωριστή Αρχιεπισκοπή που δεν θα αναμιχθεί με την Εξαρχία του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ευρώπη".

"Επίσης η Ιερά Αρχιεπισκοπή, από την στιγμή που προσχώρησε στην Εκκλησία της Ρωσίας, θα διατηρήσει τις παραδόσεις της, οι οποίες μετρούν μέχρι σήμερα σχεδόν 100 έτη" - πρόσθεσε ο Επίσκοπος Σάββας.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Σάββα, τουλάχιστον το 70% των κληρικών της "πρώην εξαρχίας" του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ψήφισε υπέρ της προσχώρησης στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Εμφανίσεις: 291176
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: