Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/09 22:07

gallia

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση κληρικών των εν τη Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι υπό
την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ντουμνίσκ Ιωάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης πριν την ψηφοφορία των κληρικών, ανέγνωσε στεντορεία τη φωνή μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, υπέγραψε την κανονική πράξη προσχώρησης στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν εντός των ημερών, ενώ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας στην επόμενη συνεδρίαση θα αποδεχτεί και επίσημα τους κληρικούς.

Να αναφερθεί ότι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, εξέτασε την έκκληση του Αρχιεπισκόπου Χαριουπόλεως κ. Ιωάννη, που αφορά την κοινωνία και ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας, όπου αποφάσισε να γίνει δεκτός με τον τίτλο "Ντουμνίσκ".

gallia2

gallia3

Εμφανίσεις: 302261
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: