Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/09 12:00

kirillos mosxas1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, δήλωσε ότι η επανένωση της Αρχιεπισκοπής για τις Παροικίες Ρωσικής Παραδόσεως στην Δυτική Ευρώπη με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας "μπορεί να είναι ιστορική και να επανασυνδέσει την Εκκλησία με την πατρίδα στο Εξωτερικό".

"Χθες, συνέβη ένα γεγονός που θα μπορεί να είναι ιστορικό... Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα αυτής της πράξης" - δήλωσε από άμβωνος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο, με την απόφαση αυτή "κλείνει το θέμα χωρισμού της Ρωσικής Εκκλησίας με τον ρωσικό λαό που ζει εκτός της πατρίδος".

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, πρόσθεσε ότι το γεγονός της επανένωσης κατά την πρώτη ημέρα του νέου εκκλησιαστικού έτους, "βοηθά όλους να καταλάβουμε ότι αυτή η επανένωση είναι για πάντα".

"Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης μίλησε με κάθε μέλος της Συνόδου, όπου και έλαβε την αμέριστη συγκατάθεση του καθενός. Η απόφαση αυτή επανασύνδεσε τις ενορίες αυτές, με την μητέρα Εκκλησία τους" - συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας, ανέφερε ότι "αυτή η απόφαση δεν είναι μια απλή εκκλησιαστική πράξη, αλλά μια πράξη που κλείνει το δράμα της επανάστασης, του εμφυλίου πολέμου και την διαίρεση του λαού που δημιουργήθηκε, που είχε ως αποτέλεσμα ένας τεράστιος αριθμός Ορθοδόξων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους."

Εμφανίσεις: 301191
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: