Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/07 19:40

Літургія князя Володимира 9 1024x684

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, στην πλατεία του Καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως, της Λαύρας των Σπηλαίων (Pechersk) του Κιέβου, υπαίθριο Πανηγυρικό Συλλείτουργο, επ’ ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Βλαδιμήρου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών - Επίσκοπος Νις κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Σερβίας) και Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως καί Κασσοβίας κ. Γεώργιος (Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας).

Να αναφερθεί ότι συμμετείχαν επίσης και οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Ελλάδος, της Σερβίας, της Ρωσίας και της Μολδαβίας.

Μετά την μικρή είσοδο αγιοκατατάχθηκαν στο Αγιολόγιο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας δύο πρυτάνεις της Θεολογικής Ακαδημίας: ο Αρχιεπίσκοπος Βασίλειος (Bohdashevskiy) ομολογητής, ο Επίσκοπος Σίλβεστρος (Malinovskiy) και ο καθηγητής ιερομάρτυρας Αλέξανδρος (Glagolev).

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ονούφριος, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302140
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: