Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/05 17:14

kirillos jagland 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Αναχώρησε ο πριν από λίγο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος από το Στρασβούργο, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

«Οι τρέχουσες εντάσεις στις σχέσεις της Ρωσίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης ανήκουν στο παρελθόν», διεμήνυσε μετά την συνάντηση ο Πατριάρχης Μοσχας κ. Κύριλλος.

«Ελπίζω όλα να ξαναγίνουν φυσιολογικά, οι παρεξηγήσεις να λυθούν και να γυρίσουμε μία νέα σελίδα» τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, απαντώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Πατριάρχης Μόσχας σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέφρασε την ανησυχία του για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας έθιξε και το θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι με την αλλαγή Προέδρου αυτό ίσως αποτελέσει παρελθόν.

«Ελπίζω με το νέο Πρόεδρο στην Ουκρανία τα πράγματα όσον αφορά την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα αλλάξουν» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης κάλεσε επίσης το Συμβούλιο της Ευρώπης να «παρακολουθήσει την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, σχετικά με την παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων».

Τέλος ο Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι από την Ουκρανία έφυγε η πολιτική εκείνη που ήταν απαράδεκτη όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Φωτό: Patriarchia.ru

kirillos jagland 1

kirillos jagland 1

kirillos jagland 1

kirillos jagland 1

kirillos jagland 1

Εμφανίσεις: 300630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: