Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/05 17:04

kirillos ries 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με τον Δήμαρχο του Στρασβούργου κ. Ρόλαντ Ρις συναντήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Δήμαρχος του Στρασβούργου, απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Μόσχας τόνισε ότι θεωρεί καθήκον του να διασφαλίσει πως κάθε θρησκευτική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μπορεί να διακηρύττει την πίστη της στο Στρασβούργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ρις για τη φιλοξενία που του παρασχέθηκε και αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που έχει από την πόλη του Στρασβούργου.

"Έχω υπέροχες αναμνήσεις από την πόλη σας, που ενώνει διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς και πιστεύω ότι δικαίως καλείται σήμερα η πρωτεύουσα της Ευρώπης", τόνισε χαρκατηριστικά ο Παρτιάρχης Μόσχας.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε στην κύρια ανησυχία της Εκκλησίας, η οποία είναι η ανθρώπινη ψυχή.

"Γνωρίζουμε ότι από τη ψυχή του ανθρώπου προέρχονται καλοί και κακοί λογισμοί, εκεί μέσα δημιουργείται και η κόλαση και η παράδεισος, η ειρήνη και η επιθετικότητα, η αγάπη και το μίσος. Ανεξάρτητα από το πόσο έντονα οι σύγχρονοι κοινωνιολόγοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο της ανθρώπινης προσωπικότητας, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις κοινωνικές διαδικασίες, η ανθρώπινη προσωπικότητα βρίσκεται στον πυρήνα όλων. Και η Εκκλησία είναι θεσμός, η πρωταρχική της ανησυχία είναι η ανθρώπινη ψυχή", πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας.

"Σήμερα ζούμε σε μια εξαιρετικά τεχνολογική, αναπτυγμένη και ταχέως μεταβαλλόμενη κοινωνία, αλλά ο βασικός ρόλος του ανθρώπινου όντος παραμένει ο ίδιος" συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε: "απευθύνοντας έκκληση προς τον άνθρωπο, η Εκκλησία απευθύνει έκκληση προς την ανθρώπινη κοινωνία. Αν και σήμερα ο πολιτισμός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα ότι οι θεμελιώδεις ηθικές και πνευματικές αξίες δεν θα αφήσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό, επειδή μόνο στις αξίες αυτές μπορεί να βασιστεί η σταθερή και δίκαιη ειρήνη".

kirillos ries 1

kirillos ries 1

kirillos ries 1

kirillos ries 1

kirillos ries 1

kirillos ries 1

Εμφανίσεις: 245711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: