Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 02 Απριλίου 2019

barisefski oase 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων, που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη, συμμετείχε ο Επίσκοπος Μπαρισέφσκι Βίκτωρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Επίσκοπος Βίκτωρ στην ομιλία του αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των θρησκευτικών κοινοτήτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Επίσκοπος Βίκτωρ αναφέρθηκε στην παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, σε σχέση με την έγκριση του νόμου για την υποχρεωτική μετονομασία των θρησκευτικών οργανώσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

''Ο περιορισμός των δικαιωμάτων των στρατιωτών που είναι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, επέστησε την προσοχή του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην πρόσφατη έκθεσή του, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με το άρθρο 18 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Αστικά και Πολιτικά δικαιώματα'' τόνισε ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

''Yπάρχει ήδη μια σαφής διεθνής απάντηση στα γεγονότα των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η ύπαρξη θρησκευτικών αδικημάτων αντικατοπτρίζεται στην έκθεση του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα'' υπογράμμισε ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Επίσκοπος Βίκτωρ, στο πλαίσιο της συνάντησης, είχε συνομιλίες με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της ΕΕ κ. Γιαν Φίγκελ.

barisefski oase 1

barisefski oase 1

barisefski oase 1

Εμφανίσεις: 236708
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: