Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

loutsk5

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Παράκληση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, πραγματοποιήθηκε μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης στην πόλη Λούτσκ.

Περίπου τρεις χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής του Βολίν, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τις διώξεις των πιστών της Ουκρανίας.

Το πλήθος έψαλλε τον Ακάθιστο Ύμνο και δεήσεις προς τους Αγίους, για την ευημερία της πατρίδας τους, το Κράτος και τον Στρατό.

Εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διοίκησης άκουσαν τις εκκλήσεις των πιστών και έλαβαν τα αιτήματά τους, με την υπόσχεση να τις παραδώσουν στους αποδέκτες.

Οι εκπρόσωποι της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή του Βολίν μεταξύ άλλων ζητούν:

-Να επιστρέψει ο σεβασμός στους πολίτες σχετικά με τα θρησκευτικά πιστεύω.

-Να αποδοθούν ευθύνες σε τοπικές αρχές που παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικές υποθέσεις, εξαπατούν ανθρώπους και συμμετέχουν σε κατάληψη Ναών της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

-Να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον των Μονών και των Ναών στην περιοχή.

-Η αστυνομία να προστατεύει τους πιστούς και όχι να αδιαφορεί σε περιπτώσεις που υπάρχει βία, ειδικά σε ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.

-Να σταματήσουν οι σφραγίσεις Ναών οι οποίοι λειτουργούσαν νομίμως στο έδαφος των κρατικών και δημοτικών θεσμών και ιδρυμάτων.

Τέλος να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη μαζική συγκέντρωση πιστών στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας κληρικοί και πιστοί υπερασπίστηκαν το συνταγματικό τους δικαίωμα που αφορά την ελευθερία της πίστεως.

loutsk

loutsk

loutsk

loutsk

loutsk

Εμφανίσεις: 300372
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: