Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/03 01:45

european council victorΜε την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Dunja Mijatović

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Βίκτωρ Βαρισέφσκ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Επίσκοπος Βίκτωρ συναντήθηκε με τον νέο Διευθυντή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Christophe Poirel, καθώς και με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ουκρανία Regis Brillat.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο Επίσκοπος Βίκτωρ είχε συνάντηση με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Dunja Mijatović και τους συνεργάτες της.

Ο Ουκρανός Επίσκοπος ενημέρωσε τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, μετά την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς.

Επίσης, κατέθεσε βίντεο και φωτογραφίες από παράνομες κατασχέσεις Ιερών Ναών, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κληρικοί και οι πιστοί στην Ουκρανία.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν πιθανούς τρόπους πρόληψης κατά των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των πιστών, καθώς και τρόπους για τερματισμό της τρέχουσας εκκλησιαστικής κρίσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Επίσκοπο Βίκτωρ οι Εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης θα είναι σε συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των Ορθοδόξων, ενώ συμφώνησαν να υπάρχουν τακτικές συναντήσεις.

Εμφανίσεις: 300267
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: