Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/02 20:47

daniliebits

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για την απέλαση του Επισκόπου Μακάροφ κ. Γεδεών μίλησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς.

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε αυτή την ιστορία. Προφανώς, το ζήτημα της στέρησης της ιθαγένειας σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την απώλεια διαβατηρίου (...) Γνωρίζουμε για την Ουλάνα Σουπρούν (Υπουργός Υγείας της Ουκρανίας) ότι έχει αμερικανική και ουκρανική ιθαγένεια και κανείς δεν την εκδιώκει από τη χώρα. Ακόμη και ο επικεφαλής των Ουνιτών Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, έχει δηλώσει ότι έχει και διαβατήριο του Βατικανού. Κανείς όμως δεν τον στέλνει στην Ρώμη» - δήλωσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «τώρα υπάρχει μια «εποχή του παράλογου» γύρω από την Εκκλησία και όσον αφορά την κατάσταση με τον Επίσκοπο Γεδεών περιμένουμε κάποια λογική εξήγηση για να κατανοήσουμε την κατάσταση».

«Υπάρχει η αίσθηση της επιλεκτικής εφαρμογής της νομοθεσίας», πρόσθεσε ο π. Νικόλαος, τονίζοντας πως «η Εκκλησία μας θα βοηθήσει τον Επίσκοπο Γεδεών να επιλύσει νομικά αυτό το ζήτημα» - υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης ο π. Νικόλαος Ντανιλιέβιτς τόνισε: «Ο Επίσκοπος Γεδεών πρέπει να επιστρέψει στην χώρα που γεννήθηκε. Οι γονείς του ζουν στην Ουκρανία, και αυτός είναι Ουκρανός».

Κλείνοντας ο Πρωθιερέας της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ζήτησε από όλους να έχουν υπομονή και να αντιμετωπίσουν το εν λόγω ζήτημα με αξιοπρέπεια και ηρεμία.

Εμφανίσεις: 300345
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: