Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/02 20:40

balashov

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σχολίασε την σημερινή τελετή Ενθρονίσεως του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου.

"Η "νέα Εκκλησία" στην Ουκρανία δεν έχει λάβει αναγνώριση από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, εκτός από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που την ίδρυσε" - ανέφερε στο Πρακτορείο TASS ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Επίσης ο π. Νικόλαος δήλωσε ότι "καμία Τοπική Εκκλησία δεν απέστειλε συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο. Ενώ κανένας, εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν έστειλε Εκπρόσωπο."

"Το ότι δεν ήταν καμία αντιπροσωπεία Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ενθρόνιση, καταδεικνύει σαφώς τη θέση των τοπικών ορθόδοξων εκκλησιών" - πρόσθεσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας, π. Αλέξανδρος Βόλκοφ, χαρακτήρισε την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Επιφάνιου ένα "αξιολύπητο θέαμα".

Εμφανίσεις: 300182
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: