Γράφτηκε από τον/την Εκ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών υποθέσεων. 31/01 11:32

chernivtsi 2

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου οι κληρικοί και οι πιστοί της Ι.Μ. Τσερνιβτσί (Chernivtsi) στην Δυτική Ουκρανία βγήκαν στους δρόμους της πόλεως Ζαστάβνα του νομού Τσερνιβτσί για να διαμαρτηρηθούν κατά των αρπαγών των Ιερών Ναών τους.

Ο πιστοί κρατούσαν στα χέρια τους τα πλακάτ με επιγραφές: «Εμείς είμαστε Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (ΟΟΕ)», «Να σταματήσετε τις αρπαγές των Ιερών Ναών μας!», «Μεθ' ημών ο Θεός!».

Όλος ο πιστός λαός μαζί με τον οικείο Μητροπολίτη κ. Μελέτιο συγκεντρώθηκε απέναντι του κτιρίου του Δημαρχείου για να διαδηλώσουν για την πίεση στην κανονική Εκκλησία και να εκφράσουν την ανησυχία και αγανάκτησή τους.

«Ήρθαμε για να σας υπενθυμίσουμε, ότι στην περιφέρεια μας γίνεται ανοιχτή και κυνική ανομία. Όπως είναι γνωστό στα χωριά Μπογιάντσικ, Γορόσκιβτσι, έχουν αρπάξει τους Ναούς της Εκκλησίας μας» - τόνισε ο κ. Μελέτιος.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι αυτό το κάνουν κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι των εν λόγω χωριών, ούτε ανήκουν σε εκκλησιαστικές κοινότητες των χωριών. Το κράτος όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να μας υπερασπιστεί, αλλά και συμβάλλει στην βίαιη μετάβαση των Ιερών Ναών στην σχισματική "Εκκλησία".

Προς τον παρών σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας από την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν αρπάξει δια της βίας τουλάχιστον 40 Ιερούς Ναούς.

chernivtsi 1

chernivtsi 1

chernivtsi 1

chernivtsi 1

chernivtsi 1

Εμφανίσεις: 217914
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: