Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/01 22:50

ECR 8449

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Η σημερινή ημέρα είναι τραγική για την ιστορία της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Με τις ενέργειές του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος εμπράκτως πλέον εισήλθε σε προσευχητική και κανονική κοινωνία με πρόσωπο, το οποίο δεν έχει νόμιμη χειροτονία, έπληξε βαρια την Ορθόδοξη ενότητα», τόνισε σε ρωσικά ΜΜΕ ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Επίσης ο Πρωθιερέας Νικόλαος σημείωσε ότι είναι γνωστή η θέση των Ορθοδόξων των κατά τόπους Εκκλησιών, έναντι των ενεργειών της Κωνσταντινουπόλεως που συντάχθηκε με το σχίσμα.

Ακόμη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του, διότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν εισάκουσε τα αδελφικά λόγια του Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος κινήθηκε από τη «φροντίδα για τη σωτηρία ψυχής του πεπλανημένου αδελφού του και την επιδίωξη να περισώσει την Ορθόδοξη ενότητα».

"Ο Πατριάρχης Κύριλλος ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο επισκέφθηκε το Φανάρι και στο γράμμα του εξέθεσε όλες τις τραγικές επιπτώσεις του εγχειρήματος, στο οποίο δυστυχώς, προχώρησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Δεν εισάκουσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τους άλλους αδελφούς του, οι οποίοι επίσης τον προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε αυτό το μοιραίο βήμα, οι μεν δημοσίως, οι δε κατ΄ιδίαν" ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Νικόλαος.

Κλείνοντας ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε: "Λυπούμεθα πολύ, για την θλιβερή κατάσταση που εισήλθε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και απαξίωσε το υψηλό αξίωμα του θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, τόσο αγαπητό σε μας, τους Ρώσους που ήταν και δική μας Μήτηρ Εκκλησία».

Εμφανίσεις: 300742
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: