Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

binitsas pr simeon

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει ο πρώην Μητροπολίτης Βίνιτσας κ. Συμεών, ο οποίος τέθηκε σε αργία από την Ουκρανική Εκκλησία για την συμμετοχή του στην "Ενωτική Σύνοδο".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Συμεών, απευθύνει γραπτή έκκληση προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο και ζητά την αποκατάστασή του.

Επίσης ο πρώην Μητροπολίτης Βίνιτσας τον οποίο δεν ακολούθησε σχεδόν καμία εκκλησία της Επαρχίας του, προσέφυγε στο Τοπικό Δικαστήριο και ζητά να ορισθεί και πάλι Επικεφαλής της Μητροπόλεως.

Σύμφωνα όμως με τον Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας Αλέξανδρο Μπακόφ, ο Μητροπολίτης Συμεών εγκατέλειψε την Εκκλησία της Ουκρανίας οικειοθελώς και η Ιερά Σύνοδος έλαβε άμεσα μέτρα για τις αντικανονικές ενέργειες του.

"Τα δικαστήρια δεν μπορούν να παρέμβουν σε Εκκλησιαστικές αποφάσεις..." - τόνισε χαρακτηριστικά ο Νομικός Σύμβουλος.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην Μητροπολίτης Βίνιτσας Συμεών ζητά ακόμη από την δικαιοσύνη να απογορεύσει στον νέο Αρχιεπίσκοπο Βίνιτσας Βαρσανούφιο να αναλάβει τα καθήκοντά του, ως Επικεφαλής της Επαρχίας.

Τέλος ο πρώην Μητροπολίτης Βίνιτσα σε πρόσφατη συνέντευξή του, υποστήριξε ότι πάντοτε ήταν υπέρ της Αυτοκεφαλίας, αλλά η Αυτοκεφαλία να δοθεί από την Μόσχα.

Εμφανίσεις: 300650
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: