Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

mhtropolitis kiebou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας κατά την διάρκεια της έκτακτης Συνεδρίας της, σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου επιβεβαίωσε την παρουσία μιας κανονικής Εκκλησίας στη χώρα, με Επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο.

''Η Σύνοδος κήρυξε την ένωση δύο μη κανονικών δομών, δηλαδή την ''Αυτοκέφαλη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία'' και το ''Πατριαρχείο Κιέβου''. Πρόκειται για ένωση δύο σχισματικών δομών, γι' αυτό η απόφαση της λεγόμενης ''Ενωτικής Συνόδου'' δεν απασχολεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας'' τονίζεται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

''Όπως και πρωτύτερα, στην Ουκρανία υπάρχει μία Κανονική Εκκλησία και αυτή είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας με Προκαθήμενο τον Μητροπολίτη Ονούφριο, τον οποίο αναγνωρίζουν όλες οι Κατά Τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες'' αναφέρει σχετικά η απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Εμφανίσεις: 300153
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: