Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

donetsk

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός συνέβη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από εκπροσώπους των Ουκρανικών αρχών, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον Μητροπολίτη Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ήθελε να μεταβεί στην περιοχή Βολνοβάκα και στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελούσε Θεία Λειτουργία όπως κάθε χρόνο για την εορτή της Αγίας Άννης.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη είναι κομμένη σε δύο μέρη: Ένα μέρος βρίσκεται στη λεγόμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, και το άλλο στην Ουκρανία.

Ο Σεβασμιώτατος διαμένει στο Ντονέτσκ, αλλά πηγαίνει συχνά στο Κίεβο κα στο Ουκρανικό μέρος της Ιεράς Μητροπόλεως για ποιμαντικούς σκοπούς.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι οι Ουκρανικές αρχές χωρίς καμία αιτιολογία απαγόρευσαν τον Σεβασμιώτατο να μεταβεί στο Μοναστήρι, παρόλο που είναι Ουκρανός πολίτης.

Ο Σεβαμιώτατος χαρακτήρισε τις ενέργειες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας προκλητικές, ειδικά στο πλαίσιο της πρόσφατης έκκλησης του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο για βοήθεια στην επιστροφή των Ουκρανών ναυτικών.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ότι οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν την κραυγαλέα παρέμβαση στις υποθέσεις της Εκκλησίας και τις διακρίσεις σε Επισκόπους και Κληρικούς της Κανονικής Εκκλησίας, παραβιάζοντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της Ουκρανίας, καθώς και ορισμένα άρθρα της «Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών» η οποία επικυρώθηκε από την Ουκρανία ήδη από το 1997" - δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Εμφανίσεις: 300554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: