Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

untitled 7 4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες στην οικία του Μητροπολίτη Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παύλου, Καθηγουμένου της Λαύρας του Κιέβου, από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Παύλος μιλώντας πριν από λίγο στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι οι έρευνες της Υπηρεσίας δεν βρήκαν τίποτα, εκτός από δύο διαβατήρια και ένα ορθόδοξο βιβλιαράκι κατά του Ουκρανικού Σχίσματος.

"Οι δικηγόροι λένε ότι η εν λόγω έρευνα έγινε με πάρα πολλά σφάλματα, ενώ διεξήχθησαν κατά παράβαση των κανόνων της Ουκρανικής Νομοθεσίας" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παύλος.

Επίσης ο Ηγούμενος τόνισε: "Είναι μια πολιτική πίεση προς εμένα, αλλά και προς άλλους Αρχιερείς. Δεν έχω προδώσει ποτέ το κράτος μας. Τώρα με πιέζουν απ' όλες τις πλευρές. Αλλά  εγώ παραμένω στην Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας. Την άλλη δεν την αναγνωριζω''.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρομενος στον Φιλάρετο Ντενισένκο ο Μητροπολίτης Παύλος δήλωσε: "Σέβομαι τον Μιχαήλ Αντώνοβιτς Ντενισένκο ως άνθρωπο, αλλά διχάζει την Εκκλησία και γι΄αυτό είναι υιός του διαβόλου''.

Να αναφερθεί ότι παρών στην ενημέρωση ήταν και ο Βουλευτης Βαντίμ Νοβίτσκι, ο οποίος ανέφερε ότι ο σκοπός αυτών των ερευνών αλλά και γενικά όλων των γεγονότων γύρω από την Κανονική Εκκλησία, γίνονται για πιέσουν τους Επισκόπους της Κανονικής Εκκλησίας να συμμετάσχουν στην λεγόμενη "Ενωτική Σύνοδο".

Τελος ο δικηγόρος του Σεβασμιωτάτου ότι η υπόθεση θα μεταφερθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη και για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιώματων.

pavel1

pavel1

pavel1

Εμφανίσεις: 300661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: