Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/10 15:22

andreas kiebo

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Αντίθετη με την απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος παραχώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Ναό στο Κίεβο, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα η το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου την μεταβίβαση της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την εν λόγω απόφαση σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης, τονίζοντας ότι η απόφαση παραχώρησης του Ναού είναι κατά των Ιερών Κανόνων.

''Αυτή η απόφαση δημιουργεί μία σειρά παραβάσεων, η οποία είναι χωρίς την άδεια του κανονικού Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου'' τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης ανέφερε ότι ο Ναός αυτός θα έπρεπε να ανήκει στον ουκρανικό λαό, και όχι να παραχωρείτε στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα παραχωρείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ώστε να χρησιμοποιηθεί για το έργο του.

Επίσης ο Πρόεδρος Ποροσένκο ευχαρίστησε την ουκρανική βουλή, οι οποίοι ψήφισαν και ενέκριναν την μεταβίβαση του Ναού του Αγίου Ανδρέα.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Ιερός Ναός χρησιμοποιείται ως Μουσείο και ανήκει στο Κράτος.

Εμφανίσεις: 301463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: