Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/10 14:31

pskovΟ Εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Πολιτικά και διπλωματικά μέτρα θα λάβει η Ρωσία σε περίπτωση διώξεων κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου κ. Ντμίτρι Πεσκόφ.

''Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, αλλά ως κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στον εκκλησιαστικό διάλογο. Δεν το έχει κάνει ποτέ και δεν προτίθεται να το κάνει'' δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου.

Επίσης ο κ. Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε ότι από την στιγμή που η Ορθοδοξία είναι μία από τις θρησκείες στη Ρωσία, τότε ό,τι συμβαίνει στον Ορθόδοξο κόσμο αποτελεί ζήτημα και για το κράτος, χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει στις διαδικασίες.

''Εάν παρατηρηθούν παράνομες πράξεις τότε ασφαλώς η Ρωσία θα προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, όπως άλλωστε έχει δηλώσει επανειλημμένα ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν, ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των Ορθοδόξων, είναι μία απόλυτα κατανοητή και δικαιολογημένη στάση'' τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κλείνοντας ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει αποκλειστικά με τις κατάλληλες διπλωματικές ενέργειες.

Εμφανίσεις: 300875
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: