Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/10 20:15

legkointa

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου χαρακτήρισε την σημερινή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Βλαντιμίρ Λεγκόιντα δήλωσε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την απόφασή του να επαναφέρει τον Πατριάρχη Φιλάρετο και να άρει το ανάθεμα, καταστρέφει τα θεμέλια του ορθόδοξου κανονικού συστήματος.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη σε μία πρωτοφανή και αντικανονική απόφαση, καταστρέφοντας τα θεμέλια των ιερών κανόνων, και είναι αδύνατο να χαρακτηρίσουμε της απόφασης σχετικά με την είσοδο σε κανονική κοινωνία με τους σχισματικούς» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Κλείνοντας ο Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που θα συνεδριάσει στις 15 Οκτωβρίου στο Μινσκ , θα δώσει τις σχετικές απαντήσεις στις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Εμφανίσεις: 300714
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: