Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/10 14:23

filaretos kieboy

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Ο αυτοαποκαλούμενος Πατριάρχης του λεγόμενου "Πατριαρχείου του Κιέβου" Φιλάρετος Ντενισένκο, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αναμένει να λάβει τον τόμο της αυτοκεφαλιάς την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Φιλάρετο η απόφαση για αυτοκεφάλια στην Ουκρανία, μπορεί να ληφθεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνέρχεται από την Τρίτη 9 ως Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

"Νομίζω ότι δεν θα καθυστερήσουμε στο να εγκριθεί ο Τόμος της αυτοκεφαλιάς. Εάν εγκριθεί σε αυτή την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μπορέσουμε να συγκαλέσουμε την λεγόμενη Ενωτική Σύνοδο. Πιστεύω ότι η αυτοκεφαλία θα δοθεί εντός του 2018" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο σχισματικός Πατριάρχης Φιλάρετος.

Επίσης ο λεγόμενος Πατριάρχης Φιλάρετος εξήγησε ότι η εν λόγω Σύνοδος θα αποτελείται από 41 επισκόπους του Πατριαρχείου Κιέβου και 10 επισκόπους της ουκρανικής εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εμφανίσεις: 301081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: