Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/09 00:07

tsaplin

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Την κατάσχεση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Ιβανό - Φρανκιφσκ από Ουκρανούς ριζοσπάστες, σχολιάσε μιλώντας στο Ruposters ο Πρωθιερέας π. Βσέβολοντ Τσάπλιν.

Ο π. Βσέβολοντ παλαιό στέλεχος του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε ότι δεν εκπλήσσεται από το εν λόγω γεγονός, διότι αυτά είναι αποτελέσματα των δηλώσεων εκπροσωπών των ουκρανικών αρχών ότι Λαύρες πρέπει να δοθούν στους σχισματικούς του αυτοαποκαλούμενου Πατριαρχείου Κιέβου.

"Η κατάσταση θυμίζει την αρχή της δεκαετίας του '90, όταν κατασχέθηκαν χιλιάδες ναοί, χρησιμοποιήθηκε ωμή βία, και έγινε απέλαση ιερέων ..." - δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο π. Βσέβολοντ.

Επίσης ο Πρωθιερέας υπογράμμισε ότι από την στιγμή πουο Πρόεδρος της Ουκρανίας λαμβάνει Θεία Κοινωνία από Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο, έπαψε να λέγεται Ορθόδοξος, και να τεθεί υπό ανάθεμα.

"Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αυτοκέφαλη Εκκλησία στην Ουκρανία με μη-κανονικά μέσα, αποκλείονται πραγματικά από την Ορθόδοξο Χριστιανισμό" - συμπλήρωσε ο π. Βσέβολοντ Τσάπλιν.

Τέλος ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη επί του θέματος.

Εμφανίσεις: 283694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: