Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 12:52

igor

Κείμενο: Romfea.gr


Άκομψη χαρακτήρισε το Πατριαρχείο Μόσχας την άρνηση των ελληνικών αρχών να χορηγήσουν βίζα στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax.

Σχολιάζοντας την άρνηση χορήγησης βίζα στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο, ο Γραμματέας επί των Διορθόδοξων σχέσεων του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ανέφερε: ''Ξεπέρασε κάθε όριο η υπόθεση με τον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο. Είναι σκάνδαλο να μην μπορεί ένας Ιεράρχης όπως ο κ. Βαρσανούφιος να εισέλθει στην Ελλάδα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει''.

Σύμφωνα με τον Πρωθιερέα του Πατριαρχείου Μόσχας σχεδόν κανείς δεν περίμενε μία τέτοια στάση απέναντι σε κληρικούς από μία Ορθόδοξη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα.

Κλείνοντας ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ανέφερε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας αναμένει εξηγήσεις, διότι μέχρι στιγμής οι Έλληνες διπλωμάτες δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για το εν λόγω περιστατικό.

Εμφανίσεις: 300710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: