Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/08 19:40

litaneies oykrania 28

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες λιτανείες της Ουκρανίας, αφιερωμένη στη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η λιτανεία ξεκίνησε από την πόλη Κάμενετς - Ποντόλσκ στις 19 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, όπου οι προσκυνητές διήνυσαν σε έξι ημέρες 210 χιλιόμετρα.

Φέτος στην λιτανεία συμμετείχε ο Μητροπολίτης Κάμενετς - Ποντόλσκ και Γοροντόκ κ. Θεόδωρος, όπου μαζί με τους πιστούς διήνυσαν 210 χιλιόμετρα.

Να αναφερθεί ότι για τρεις ημέρες περπατούσε μαζί στην λιτανεία και ο Μητροπολίτης Τερνοπόλεως και Κρεμενέτς κ. Σέργιος.

Να σημειωθεί το παράδειγμά των Αρχιερέων ενέπνευσε χιλιάδες πιστούς να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή λιτανεία, ενώ με τις ευχές των Ιεραρχών οι πιστοί ξεπέρασαν την κόπωση των ημερών και ολοκλήρωσαν την λιτανεία.

Με το "Σύμβολο της Πίστεως", τους χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο και το "Χριστός ανέστη!" οι πιστοί μπήκαν στην Λαύρα του Ποτσάεφ το απόγευμα της 25ης Αυγούστου.

Η αδελφότητα της Μονής υποδέχθηκε τους προσκυνητές με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ μοναχοί ράντιζαν τους προσκυνητές με αγιασμό.

Εγκάρδιο χαιρετισμό απηύθυνε ο Καθηγούμενος της Μονής, Μητροπολίτης Ποτσάγιεφ κ. Βλαδίμηρος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους Αρχιερείς που συνόδευσαν τους πιστούς από το Κάμενετς - Ποντόλσκ μέχρι την Λαύρα των Σπηλαίων.

Σήμερα, Τρίτη 28 Αυγούστου ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χιλιάδες πιστοί τίμησαν την Παναγία στην Λαύρα των Σπηλαίων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος, και συλλειτούργησαν πλείδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κιέβου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Παναγίας.

''Η Μητέρα του Θεού προσεύχεται για όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαιτέρως προσεύχεται με χαρά για εκείνους οι οποίοι ζουν σύμφωνα με τις εντολές του Υιού Της και Θεού μας, για εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται κατά των παθών τους και της αμαρτίας, που προσπαθούν να ταπεινώσουν τον εαυτό τους μπροστά στον Θεό'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ονούφριος.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κιέβου προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χιλιάδες πιστοί λιτάνευσαν την Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301787
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: