Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/07 22:29

mosxas antiprosopies 7

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε σήμερα ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι το Πατριαρχείο Μόσχας δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει με την ιδέα της ανεξαρτησίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Ρωσική Εκκλησία με βάση τους απαραβίαστους ιερούς κανόνες και τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την κολυμβήθρα του Δνείπερου από την παράδοση που προέρχεται από τον Άγιο Βλαδίμηρο. Οι προσπάθειες απομάκρυνσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο Μόσχας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε Πανορθόδοξη καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης σημείωσε ότι η 1030η επέτειος της Ρωσικής Εκκλησίας πραγματοποιείται σε ατμόσφαιρα μιας νέας δοκιμής, και ιδιαίτερα με την Εκκλησία στην Ουκρανία. Το Κίεβο - δεν είναι μια συνηθισμένη πόλη, είναι η «μητέρα των ρωσικών πόλεων, το μέρος της Βάπτισης της Ρωσίας και η γέννηση της Ρωσικής Ορθοδοξίας.
Αυτό είναι το ίδιο ιερό, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Ιερουσαλήμ για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ή το Κοσσυφοπεδίου - Μετόχια για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

«Σήμερα δυνάμεις που είναι ξένες προς την Ορθοδοξία, εσκεμμένα προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση και συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Ονούφριος, οι Επίσκοποι, οι κληρικοί, οι μοναχοί και ο λαός» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας επέστησε την προσοχή των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών για τις κινήσεις των σχισματικών Εκκλησιών και των Ουνιτών, οι οποίες ξεκίνησαν μέσω των πολιτικών της Ουκρανίας.

«Η στήριξη των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι ανεκτίμητη. Ζητώ να μεταφέρετε στους Προκαθημένους και τους Επισκόπους σας, την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη και όλης της Εκκλησίας της Ρωσίας» ανέφερε επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε: «Σήμερα, οι μη-εκκλησιαστικές δυνάμεις προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα του Ορθόδοξου κόσμου, δημιουργώντας προβλήματα στις τοπικές Εκκλησίες. Η Εκκλησία όμως επιβίωσε σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Με τα έργα και τις πράξεις θα διαφυλάξουμε την ενότητα της Ορθοδοξίας, αλλά έχουμε ευθύνη ενώπιον του Θεού αν αυτή διασπαστεί.»

mosxas antiprosopies 1

mosxas antiprosopies 1

mosxas antiprosopies 1

mosxas antiprosopies 1

mosxas antiprosopies 1

mosxas antiprosopies 1

Εμφανίσεις: 304541
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: