Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/05 14:23

bolokolamsk antioxeias

Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος αφίχθη στο Λίβανο, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου, δέχθηκε σε ακρόαση, στις 9 Μαΐου 2018, στην κατοικία του στο Λίβανο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι’.

Κατά τη διάρκεια της γενομένης συνομιλίας συζητήθηκαν θέματα διμερούς και πανορθοδόξου συνεργασίας καθώς και διομολογιακών και διαθρησκειακών σχέσεων.

Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, Έξαρχος του Πατριαρχή Αντιοχείας και πάσης Ανατολής παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, και ο Αρχιμανδρίτης Περθένιος Αλ-Λάτι, προσωπικός γραμματέας της Αυτού Μακαριότητος.

Ακόμη παραβρέθηκε ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ, Προϊστάμενος του Μετοχίου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Βηρυτό, τον οποίο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας επισήμως σύστησε στον Προκαθημένο του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

bolokolamsk antioxeias1

Εμφανίσεις: 224209
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: