Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 01:50

volkofΟ π. Αλέξανδρος Βόλκωφ

Τίρανα | Αιμίλιος Πολυγένης


Από σήμερα, Σάββατο 28 Απριλίου μέχρι και την Δευτέρα 30 Απριλίου, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί την Εκκλησία της Αλβανίας.

Για την επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Αλβανία μίλησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου, π. Αλέξανδρος Βόλκωφ.

"Ο Πατριάρχης Κύριλλος μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Οι δύο Εκκλησίες έχουν διατηρήσει μια καλή σχέση για πολλές δεκαετίες, ενώ και οι δύο έχουν βιώσει έντονα τον κομμουνιστικό αθεϊστικό διωγμό στον 20ο αιώνα" - δήλωσε ο π. Αλέξανδρος.

Επίσης ο π. Αλέξανδρος ανέφερε ότι "είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς, να δούμε από κοντά την αναβίωσητης θρησκευτικής ζωής στην Αλβανία, η οποία αναμφισβήτητα φέρνει θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρη την κοινωνία της χώρας".

Τέλος ο π. Αλέξανδρος Βόλκωφ αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις που διατηρούν οι δύο Προκαθήμενοι, καθώς και στις συναντήσεις που θα έχει ο Πατριάρχης με τον Πρόεδρο Ράμα και τον Πρωθυπουργό Μέτα.

Εμφανίσεις: 300971
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: