Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/03 21:00

bolok passions

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Θετικά βλέπει η Εκκλησία της Ρωσίας την πρόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη του Χόλυγουντ, Μελ Γκίμπσον να κινηματογραφήσει νέα ταινία που θα αφορά την ζωή του Χριστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ταινία που θα κάνει ο Μελ Γκίμπσον πρόκειται να είναι η σημαντικότερη στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με ηθοποιούς που γνωρίζουν το σενάριο.

Ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε ότι "Η Εκκλησία είναι ειρήνη και αγάπη, γι αυτό τα σχέδια του κ. Γκίμπσον είναι ευπρόσδεκτα ως μια ακόμη μαρτυρία Χριστού".

"Δεν μπορώ να γνωρίζω πως θα αποτυπώσει στην οθόνη την Ανάσταση του Κυρίου, αλλά ελπίζω ότι καλλιτεχνικά θα προσπαθήσει να δώσει αυτό που χρειάζεται για να είναι πειστικό" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Σχετικά με το πώς η Εκκλησία σχολιάζει το γεγονός ότι στην οθόνη θα εμφανιστεί «ένα τέτοιο θαύμα όπως η ανάσταση του Χριστού», ο Ιεράρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι κατά την άποψή του «κάθε μαρτυρία του Χριστού έχει αξία».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε θετικά στην ταινία "Τα Πάθη του Χριστού", αν και ήταν πολύ σκληρό, παρόλο αυτά ο Μελ Γκίμπσον με ακρίβεια δημιουργούσε την ιστορία του Ευαγγελίου, έδειξε την ταλαιπωρία που υπέστη ο Χριστός ως άτομο όταν καταδικάστηκε σε θάνατο μέσω σταύρωσης

"Ο Μελ Γκίμπσον κατάφερε να το αποτυπώσει αυτό ως γεγονός" πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Εμφανίσεις: 302560
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: