Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018

mosxas sofia 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Έφτασε στην αεροδρόμιο της Σόφιας σήμερα, Παρασκευή 2 Μαρτίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας υποδέχθηκε η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας, Ηλιάνα Γιότοβα και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

''Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι στην φιλόξενη βουλγαρική γη, για να συναντηθώ με τον αδελφό μου Πατριάρχη Βουλγαρία κ. Νεόφυτο, τον κλήρο και τον πιστό Βουλγαρικό λαό'' δήλωσε στο αεροδρόμιο ο Πατριάρχης Μόσχας.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας καλοσωρίζοντας τον Πατριάρχη Μόσχας μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον βουλγαρικό λαό η παρουσία του κ. Κυρίλλου στους εορτασμούς για τα 140 χρόνια από την λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.

''Εμείς οι Βούλγαροι θυμόμαστε και γνωρίζουμε την ιστορία μας. Γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτησε η Εκκλησία της Ρωσίας, όταν στο τέλος του Ρωσοτουρκικού πολέμου το 1877-1878 δόθηκε στη Βουλγαρία η δυνατότητα να αναγεννηθεί μετά από την οθωμανική κυριαρχία που διήρκεσε πέντε αιώνες'' τόνισε σε άλλο σημείο η κ. Γιότοβα.

''Γνωρίζουμε ότι η ελευθερία ήρθε με την πνευματική υποστήριξη της Εκκλησίας της Ρωσίας'' υπογράμμισε κλείνοντας η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Μόσχας αναχώρησε από το αεροδρόμιο και κατευθύνθηκε προς το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Νεόφυτος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Αμέσως μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Πατριαρχείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο Προκαθημένων.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετάσχει στους της 140ης επετείου από την λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου και την απελευθέρωση της Βουλγαρίας.

''Σήμερα, παραμονή της 140ης επετείου από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας η Εκκλησία μας σας καλοσωρίζει με ειλικρινή αγάπη. Η παρουσία σας μεταξύ μας είναι μια μεγάλη τιμή για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε για άλλη μία φορά την χαρά του που βρίσκεται στην βουλγαρική γη και αναφέρθηκε στην συμβολή της Εκκλησίας της Βουλγαρίας στον εκχριστιανισμό του ρωσικού λαού τον 10 αιώνα μ.Χ..

''Χωρίς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν θα υπήρχε Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ρωσίας'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

mosxas airport sofia 1

Εμφανίσεις: 303928
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: