Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

ambas kirillos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


"Είμαι πεπεισμένος ότι το κλειδί για την ειρήνη στην Αγία Γη, βρίσκεται στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ" - δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, πρόσθεσε ότι "η ειρήνη θα επιτευχθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα των πλευρών, καθώς και να διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ".

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος, αναφέρθηκε και στις συνθήκες που αφορούν την θρησκευτική ζωή στην Αγία Γη, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είναι αξιοπρεπείς.

"Η Εκκλησία της Ρωσίας εκτιμά την ανησυχία της Παλαιστίνης ώστε να διατηρηθούν τα χριστιανικά προσκυνήματα, και αντιλαμβάνεται την κατάσταση του διαθρησκειακών σχέσεν στην παλαιστινιακή γη" - υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.

Από την πλευρά του ο Μαχμούντ Αμπάς αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την συνάντηση, ανέφερε ότι αναμένει αύξηση Ρώσων προσκυνητών στην Παλαιστίνη.

"Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός ρώσων προσκυνητών που επισκέπτονται τους ιερούς τόπους είναι περίπου 500 χιλιάδες το χρόνο, όμως ελπίζουμε να αυξήσουμε τον αριθμό κατά την ανάπτυξη των φιλικών μας σχέσεων" - πρόσθεσε ο παλαιστίνιος ηγέτης Αμπάς.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας, μέσα σε διάστημα ενός χρόνο, συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

Εμφανίσεις: 301982
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: