Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/02 22:01

26191658678 3213be215f k

Γράμματα υποστήριξης από τους Ιεράρχες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, εξακολουθεί να δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Λβοβ και Γαλικίας κ. Φιλάρετος, εξαιτίας της πυρπολήσεως στις 3 Φεβρουαρίου 2018 του Ιερού Ναού Αγίου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου Λβοβ.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, χαρακτήρισε την πυρπόληση «ιερόσυλη πράξη από όποιον χώρο και άν προέρχεται» καθώς και «μία επαίσχυντη και άναδρη πράξη θρησκευτικής μισαλλοδοξίας» και επίσης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Φιλάρετο την υποστήριξή του.

Αυθημερόν, στις 3 Φεβρουαρίου, απέστειλε το Γράμμα του ο Επίσκοπος Μπουντίμλα και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος (Ορθόδοξη Εκκλησία Σερβίας), όπου καταδίκασε τις ενέργειες των εμπρηστών και εξέφρασε υποστήριξη προς τον οικείο ποιμενάρχη, τον ευαγή κλήρο και τον πιστό λαό της επαρχίας Λβοβ.

«Δυσκολεύεται να πιστεύσει κανείς ότι στη χώρα, όπου ο Άγιος Πρίγκιπας μεταλαμπάδευσε το φως του Ευαγγελίου του Χριστού, διαπράττονται εμπρησμοί Ι. Ναών που τιμούνται στο όνομά του. Το έγκλημα τούτο δύνανται να διαπράξουν μόνο εκείνοι, για τους οποίους εντελώς ξένη είναι η χριστιανική ηθική και ο σεβασμός του θεμελιώδους δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να έχει δικό του οίκο προσευχής».

Ακόμη ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα όργανα τάξεως θα πράξουν το πάν ότι είναι στο χέρι τους, προκειμένου να εντοπίσουν τους ενόχους και να προστατεύσουν το δικαίωμα των πιστών να έχουν δικούς τους Ναούς, όπου έρχονται να συναντήσουν το Θεό.

Ο Επίσκοπος Παρκράτς και Σλαβονία κ. Ιωάννης (Ορθόδοξη Εκκλησία Σερβίας), μιλώντας επίσης για την πυρπόληση του Ναού στο Λβοβ και τις ταλαιπωρίες της Εκκλησίας καθ΄όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, αναφέρθηκε στα πλαίσια αυτά στα στρατόπεδα θανάτου στο Γιασένοβατς Κροατίας, όπου «τον 20ο αι. εχύθη το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ορθοδόξων χριστιανών από τους ανθρώπους, οι οποίοι επίσης αυτοαποκαλούνταν χριστιανοί».

Διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Φιλάρετο για τις προσευχές του και υποσχέθηκε ότι στις επαφές του με τους διεθνείς οργανισμούς θα κάνει λόγο για τα δεινά και τη διάκριση σε βάρος των κληρικών και του πιστού λαού της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εμφανίσεις: 301443
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: