Ο Μητροπολίτης Ονούφριος στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος.
Η συνάντηση έγινε στο Προεδρικό Μεγάρο, παρουσία και της Εκπροσώπου του Προέδρου Ιρίνα Γερασένκο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες συζήτησαν τη διαδικασία απελευθέρωσης τον Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, που βρίσκονται σε ανεξέλεγκτο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Ονούφριο, για τις προσπάθειες που καταβάλει για την απελευθέρωση των κρατουμένων αλλά και για την ανθρωπιστική βοήθεια.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ονούφριος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία όπως υπογράμμισε θα συνεχίσει την αποστολή της στο θέμα της απελευθέρωσης των Ουκρανών ομήρων.
"Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, διότι έτσι τον δημιούργησε ο Θεός, και πρέπει να έχει την ελευθερία του" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ονούφριος.




