Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/10 00:06

mosxas lipsana 1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στην Ρουμανία βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Μόσχας έφτασε στη Ρουμανία κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ώστε να συμμετάσχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο που θα ξεκινήσουν αύριο, Παρακευή 27 Οκτωβρίου.

Πριν λίγες ημέρες το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr είχε δημοσιοποιήσει την πληροφορία, πως ο Πατριάρχη Μόσχας θα δωρίσει στον Πατριάρχη Δανιήλ τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας είχε κάνει αίτημα προς τον Πατριάρχη Μόσχας για τεμάχιο ιερού λειψάνου, το οποίο σήμερα μετέφερε και πρόσφερε προσωπικά ο κ. Κύριλλος στην Εκκλησία της Ρουμανίας.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας την στιγμή που παρέδωσε το ιερό λείψανο στον Πατριάρχη Ρουμανίας, αναφέρθηκε στην ενότητα της Εκκλησίας, την ειρήνη και την αγάπη, αξίες τις οποίες δίδασκε ο Άγιος Σεραφείμ.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας φανερά συγκινημένος από την παραλαβή του ιερού λειψάνου, τόνισε ότι όλοι ανήκουμε σε μια Εκκλησία την Εκκλησία του Ιησού Χριστού.

Εμφανίσεις: 301367
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: