Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

mosxas roumania

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Το έδαφος της Ρουμανίας για πρώτη φορά πάτησε πριν από λίγο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ με Ιεράρχες της Ρουμανικής Εκκλησίας στο διεθνή αερολιμένα του Βουκουρεστίου.

Τον Πατριάρχη Κύριλλο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι Σέργιος, ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσιούκ, ο π. Αλέξανδρος Βόλκωφ και πλειάδα συνεργάτων.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος έφτασε στη Ρουμανία κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη κ. Δανιήλ για να συμμετάσχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο που θα ξεκινήσουν αύριο, Παρακευή 27 Οκτωβρίου.

Στον ομιλία του ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρίσκεται στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου του Νέου καθώς θα τους δωθεί η ευκαιρία να μνημονεύσουν τους μάρτυρες της Ορθοδοξίας από την εποχή του κομμουνισμού. Επίσης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την μεταφορά αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος χαιρετίζοντας τον Πατριάρχη Ρουμανίας, και τον ρουμανικό λαό εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στη χώρα.

''Έχω την τιμή να βρίσκομαι στο Βουκουρέστι και εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου σε εσάς Μακαριώτατε για την 10η επέτειο ενθρονίσεώς σας. Είμαι ακόμα ευτυχής που μεταφέρω σήμερα μαζί μου ένα απότμημα Ιερού Λειψάνου ενός από τους αγαπημένους Αγίους της Ρωσίας'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε: ''Οι αξίες της Ορθοδοξίας για τους Ρουμάνους και τους Ρώσους είναι κοινές. Πρέπει εμείς οι Ορθόδοξοι να θυμόμαστε τις κοινές μας αξίες και να γνωρίζουμε ότι έχουμε δυνατότητες για μια ειρηνική ζωή μέσα από την συνεργασία και την αλληλεγγύη.''

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο Πατριάρχης Μόσχας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στα πλαίσια του εορτασμού του Προστάτη του Βουκουρεστίου, μετέφερε από την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας στο Ντιβέγιεβο απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, το οποίο μετά το πέρας του εορτασμού θα παραχωρηθεί στον ρωσικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βουκουρέστι.

Εμφανίσεις: 300912
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: