Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

laura naoum 12

Μόσχα | Βαγγέλης Καρπαθάκης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Αγίας Σκέπης (Παλαιό Ημερολόγιο) στον Ιερό Ναό της Θεολογικής Σχολής της Ακαδημίας του Πατριαρχείου Μόσχας μέσα στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τασκένδης και Ουσμπεκιστάν κ.Βικέντιος, Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Τασκένδης, συγχοροστατούντων των Αρχιερέων Αρχιεπισκόπου Σέργιεφ Ποσάντ κ. Ευγένιου του Αρχιεπισκόπου Μπογιάτσκι κ.Θεοδοσίου Βικάριου του Κιέβου, και του Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Ζαραϊσκ Διευθυντή της Σχολής στην Κολόμνα.

Να σημειωθεί ότι στην ακολουθία έψαλλαν οι τρείς χορωδίες από τις πέντε της Ακαδημίας, με χοράρχες αντίστοιχα τους Ηγούμενους Νικήφορο, Λάζαρο και τον Ιερομόναχο Νέστωρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στην Λαύρα του Αγίου Σεργίου, κοιμήθηκε εν Κυρίω ο 90χρονος πνευματικός γέροντας του Μοναστηριού Ναούμ, ενώ αύριο θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην Ιερά Μονή διαμένουν συνολικά από όλα τα τμήματα της ακαδημίας (Αγιογραφία, Ευρωπαϊκή Μουσική και Θεολογική Σχολή) πάνω από 1500 σπουδαστές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 301809
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: