Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

oukranoi sampezi 4

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Το Διορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ, επισκέφθηκε σήμερα Αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Την Αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Επίσκοπος Μπαρισέφσκ κ. Βίκτωρ και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Εκκλησία της Ουκρανίας, Πρωθιερέας Νικόλαος Ντανιλιέβιτς.

Να αναφερθεί ότι η Αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμία, τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησού κ. Ιωβ, και τον Επίσκοπο Λαμψάκου κ. Μακάριο.

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας αφού καλοσώρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στις λειτουργίες του Κέντρου το οποίο λειτουργεί πάνω από μισό αιώνα.

Επίσης ενημερώθηκαν για τους στόχους του Ινστιτούτου, καθώς και για τις επιστημονικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Βίκτωρ αναφέρθηκε στον λόγο της επίσκεψης στην Γενεύη, που αφορά τα θέματα των δικαιωμάτων των πιστών της Ουκρανίας.

Ακόμη αναφέρθηκε στην κατάληψη και καύση Ορθοδόξων Ναών από τους σχισματικούς, στους ξυλοδαρμούς των πιστών της Κανονικής Εκκλησίας, καθώς και σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

"Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, η υποστήριξη των Ορθοδόξων Κατά Τόπους Εκκλησιών αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου του οποίου τις προσευχές ζητούμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Βίκτωρ.

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας, με την σειρά του, ανέφερε ότι παρόμοια προβλήματα με εκείνα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Ουκρανίας, βίωσε προσωπικά στην Ουκρανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν αντιπροσωπεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών έφτασε στην Ουκρανία, όπου κλείσανε την Εκκλησία και αφήσαν τους Εκπροσώπους στο κρύο.

"Βλέπουμε και σήμερα ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια γεγονότα, αλλά προσευχόμαστε για την Εκκλησία και τον Ουκρανικό λαό" τόνισε ο Μητροπολίτης Ιερεμίας.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανάγκη στενότερης επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ουκρανικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου, καθώς και στην Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου.

oukranoi sampezi 1

oukranoi sampezi 1

oukranoi sampezi 1

oukranoi sampezi 1

oukranoi sampezi 1

Εμφανίσεις: 301551
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: