Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

hilarion 54

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βατικανού βρίσκονται σε ανάπτυξη προς την σωστή κατεύθυνση, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Το γεγονός της άφιξης του Καρδιναλίου δείχνει ότι οι σχέσεις αναπτύσσονται προς την σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά της διμερής σχέσεις (Ρωσίας – Βατικανού). Αλλά και τις διεκκλησιαστικές σχέσεις μεταξύ Ρωσικής Εκκλησίας και Ρ/καθολικής» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην έλευση των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου από το Μπάρι της Ιταλίας, η οποία κατέστη δυνατή μετά την συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου με τον Πάπα στην Αβάνα.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ τόνισε ότι η έλευση των λειψάνων δεν είχε προηγούμενο, αφού κανείς δεν περίμενε ότι τόσοι πιστοί θα επιθυμούσαν να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα.

«Είδα την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου του Μπάρι, ο οποίος έμεινε έκπληκτος και ενεός με την προσέλευση του κόσμου. Μου είπε ότι ποτέ δεν είδε στην ζωή του τόσο κόσμο να προσκυνά τα λείψανα» - υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Εμφανίσεις: 270368
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: