Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/03 09:10

myro karolos 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στις 6 Μαϊου 2023 στο αβαείο του Ουέστμινστερ θα πραγματοποιηθεί η τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ της Μεγάλης Βρετανίας.

Κατά την τελετή της στέψης ο Βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με το τυπικό θα χρηστεί με μύρο στα χέρια, το κεφάλι και το στήθος.

Χθες, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 ο Αγγλικανικός Αρχιεπίσκοπος του Ισραήλ, Χοσάμ Ναούμ παρέλαβε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο μύρο για την στέψη του Βασιλιά.

Σύμφωνα με την Βασιλική οικογένεια, για το μύρο χρησιμοποιήθηκε λάδι από δύο ελαιώνες στο Όρος των Ελαιών της Ι.Μ. Αγίας Μαρία Μαγδαληνής και της Ι.Μ. Αναλήψεως.

Να αναφερθεί ότι στο Μοναστήρι της Μαρίας της Μαγδαληνής είναι ο τόπος ταφής της γιαγιάς της Αυτού Μεγαλειότητας, Πριγκίπισσας Αλίκης της Ελλάδας.

Επίσης ίδιο μύρο  χρησιμοποιήθηκε και στην τελετής στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , ενώ τώρα θα χρησιμοποιηθεί και για την σύζυγο του Βασιλιά Καρόλου.

myro karolos 2

myro karolos 2

myro karolos 2

Εμφανίσεις: 300330
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: