Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/02 16:02

antioxeia ierosolima

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Θεοφίλου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου συζήτησαν το ζήτημα με το Πατριαρχείο Αντιοχείας σχετικά με το Κατάρ.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε ότι μετά την συνάντησή του με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη πριν ένα χρόνο στην Κύπρο, ξεκίνησε ένας διάλογος μεταξύ των δύο Προκαθημένων.

Επίσης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επαίνεσε τον Πατριάρχη Ιωάννη για την αποδοχή της πρωτοβουλίας σχετικά με την Ορθόδοξη Ενότητα, η οποία είναι γνωστή ως «Αδελφική Συγκέντρωση του Αμμάν» παρόλο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η απόφαση μεταξύ των δύο Πατριαρχείων σχετικά με το Κατάρ.

Ακόμη ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, ενημέρωσε τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου πως τις τελευταίες εβδομάδες, έχει επιτευχθεί σταθερή και αμοιβαία κατανόηση με την Αντιόχεια για επίλυση αυτού του ζητήματος.

Τέλος ο Μακαριώτατος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιερουσαλήμ προσβλέπει στην αδελφική συγκέντρωση των Ορθοδόξων Προκαθημένων της επόμενης εβδομάδας, με την ελπίδα για συνεχή διάλογο προς την πολύτιμη ενότητα των αδελφών, καθώς και για την ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση με τον Πατριάρχη Ιωάννη, ώστε να επιτευχθεί τελική συμφωνία για το θέμα του Κατάρ.

Εμφανίσεις: 301679
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: