Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 22:20

minima iordanias 3

Εις την τιμητικήν εκδήλωσιν ταύτην ήσαν προσκεκλημένοι οι Αρχηγοί των Χριστιανικών Εκκλησιών της Αγίας Γης, Ιορδανίας και Ισραήλ και οι σύνοδοι αυτών.

Τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον συνώδευσεν εξ Ιεροσολύμων ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο ηγούμενος του Φχες Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος, ο Αραβόφωνος Πρεσβύτερος π. Ήσσα Μούσλεχ, υπεύθυνος διά τα Αραβικά Μ.Μ.Ε. του Πατριαρχείου και ο Αρχιδιάκονος Μάρκος και εξ Ιορδανίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκεσαρίας κ. Βενέδικτος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος, ο ηγούμενος της Μαδηβάς Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ, και πολλοί ιερείς του Πατριαρχείου εις Ιορδανίαν.

Τον Μεγαλειότατον Βασιλέα της Ιορδανίας εσυνώδευσεν ο πρίγκηψ Εμίρης Γάζη, άλλοι Κυβερνητικοί παράγοντες και ιμάμηδες της θρησκείας του Ισλάμ.

Εις την εκδήλωσιν ταύτην η χορωδία νέων και νεανίδων της Μητροπόλεως Αμμάν έψαλε τον Εθνικόν Ύμνον της Ιορδανίας και τον Χριστουγεννιάτικον «Δεύτε ίδωμεν πιστοί...», και άλλα ασματα, και στο τέλος το Πολυχρονιο του βασιλιά.

Τον Μεγαλειότατον Βασιλέα προσεφώνησεν εξ ονόματος όλων των προσκεκλημένων ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος διά στόματος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου.

Πριν τελειώσει η εκδήλωση ο πατριάρχης Θεόφιλος προσέφερε μια ζωγραφιά που έγινε ιδιαίτερα για αυτήν την εκδήλωση, έργο του κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλου δάσκαλου αγιογραφίας, στον Βασιλιά ως ελάχιστο δώρο για να μείνει αυτή η εκδήλωση στην ιστορία.

Άμα τη λήξει της τελετής, ο Μεγαλειότατος Βασιλεύς της Ιορδανίας Abdullah εχαιρέτισεν ένα έκαστον των προσκεκλημένων και παρέθεσεν Ιορδανικήν παραδοσιακήν τράπεζαν εις όλους.

minima iordanias 3

minima iordanias 3

minima iordanias 3

minima iordanias 3

minima iordanias 3

minima iordanias 3

Εμφανίσεις: 300185
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: