Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/11 22:50

putin theofilos

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας τη Μόσχα έφτασε χθες, Τρίτη 19 Νοεμβρίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος.

Σκοπός της επισκέψεως του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, είναι το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β΄» με το οποίο θα τιμηθεί ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πέρασε το κατώφλι του Κρεμλίνου, συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σας καλωσορίζω θερμά στη Ρωσία! Θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β» - τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Πούτιν απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Θεόφιλο.

Σε άλλο σημείο ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «πάντα υπήρχαν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών, κάτι που αποτελεί ευεργεσία για το σύνολο της ορθοδοξίας και τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Από την πλευρά μας, και εννοώ την πλευρά του κράτους θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε αυτή τη διαδικασία».

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο για την συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Ουγγαρία με τους επικεφαλής των χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής.

«Γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και χρειαζόμαστε μία κοινή προσπάθεια για την προστασία των χριστιανών. Οποιαδήποτε διάσπαση θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στο χριστιανικό κόσμο και γενικά στους χριστιανούς τη μέση Ανατολή» - συμπλήρωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Κλείνοντας ο κ. Πούτιν ενημέρωσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο ότι στα μέσα Ιανουαρίου με την ευκαιρία της ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και το άνοιγμα ενός νέου μνημείου θα βρεθεί στο Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ευχαρίστησε τον ρώσο πρόεδρο και τον Πατριάρχη Μόσχας για την θερμή υποδοχή, καθώς και για την ευκαιρία που είχαν να συνομιλήσουν για διάφορα θέματα.

«Θα ήθελα να μεταφέρω την ευλογία του Παναγίου Τάφου και την ευγνωμοσύνη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι σας εκτιμούν ιδιαιτέρως. Θέλω επίσης, να σας ευχαριστήσω εξ’ ονόματος της Αγιοταφικής Αδελφότητας για το ενδιαφέρον και την προστασία που προσφέρεται, αλλά και την βοήθεια για την προστασία της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

putin1

putin1

Εμφανίσεις: 302708
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: